Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 3/2/2013
«Μετά από ένα χρόνο αγώνα καταφέραμε να κλείσουμε συμφωνία με την εταιρεία Χατζής α.ε. για τα δεδουλευμένα. Τον Δεκέμβριο του 2011 δώδεκα εργαζόμενοι ξεκινήσαμε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων επιδόματα και δώρα από το 2009. Στις 19 Ιανουαρίου 2012 κάναμε κατάληψη του καταστήματος της Σοφούλη με σκοπό την περιφρούρηση του, για να αποτρέψουμε τυχόν το κλείσιμο του  όπως είχε προηγηθεί  με το κατάστημα της Καμάρας και την μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα.
Ο εργοδότης αντί να προσπαθήσει να βρει λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε έκανε μηνύσεις και η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές  4 εργαζομένων και 4 αλληλέγγυων. Ο αγώνας μας όμως συνεχίστηκε με άλλες μορφές όπως πορεία και συναυλία στο κέντρο της Καλαμαριάς, περίπου 150 παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα, αφισοκολλήσεις και αναρτήσεις πανό σε όλη την πόλη, καθώς και μοίρασμα περίπου 60.000 προκηρύξεων προς ενημέρωση των κατοίκων της πόλης. Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις που αναφέρουμε η οικονομική ενίσχυση από τον απλό κόσμο, ήταν σημαντική, καθώς έπρεπε να καλύψουμε τις ανάγκες  επιβίωσης, καθώς επίσης και τα έξοδα του αγώνα.
Η συμφωνία που κάναμε με την εταιρεία την 28/1/2013,  είναι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε 24 δόσεις, εκ των οποίων οι 4 πρώτες είναι των 1.000 ευρώ. Η εταιρεία επίσης δεσμεύτηκε να αποσύρει όλες τις μηνύσεις και τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε εναντίον των εργαζομένων και αλληλέγγυων μελών του σωματείου ενώ εμείς οι εργαζόμενοι διατηρούμε ακόμη τα ασφαλιστικά μέτρα και τις αγωγές που είχαμε κάνει εναντίον της εταιρείας, μέχρι την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων. Επίσης η εργοδοσία αναγκάστηκε να μας κολλήσει τα ένσημα ενός έτους με αποτέλεσμα να μπορούμε να λάβουμε και ταμείο ανεργίας σε συνέχεια του ταμείου επίσχεσης που ήδη παίρναμε για ένα χρόνο.
Θεωρούμε ότι δικαιωθήκαμε με το αποτέλεσμα του αγώνα, αν λάβουμε υπ’ όψιν  τις συγκυρίες , τις συνθήκες και τη χρονική στιγμή που αυτός ξεκίνησε. Μέσα από αυτόν τον αγώνα, που κράτησε 1 χρόνο, έχουμε καταλήξει σε ένα συμπέρασμα: ότι δεν πρέπει να είμαστε μόνοι, στην εποχή της οικονομικής κρίσης των μνημονίων και της πιο άγριας εκμετάλλευσης. Η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση, η ενότητα των εργαζομένων είναι αυτό που μας κρατάει ζωντανούς, μάχιμους, αποφασιστικούς  να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας.
Ευχαριστούμε την Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς, την Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό, τον Σύλλογο Ελλήνων μεταναστών Βρυξελλών και γενικά όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα μας με οποιοδήποτε τρόπο
Σας ευχαριστούμε όλους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ

2 σχόλια:

  1. Μπορει οσοι φυγανε τοτε να πηραν μερος απο τα δεδελεμενα τους,οσοι ομως συνεχισαν να εργαζονται πιστευοντας τα λεγομενα τους κ υπογραφοντας συμφωνα με τον χατζη δεν εχουν πςρει ουτε ενα ευρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορει οσοι φυγανε τοτε να πηραν μερος απο τα δεδελεμενα τους,οσοι ομως συνεχισαν να εργαζονται πιστευοντας τα λεγομενα τους κ υπογραφοντας συμφωνα με τον χατζη δεν εχουν πςρει ουτε ενα ευρω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή