Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ή Ο ΧΑΤΖΗΣ Ή ΕΜΕΙΣ!!! - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣΗ εταιρεία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και μια μονάδα παραγωγής στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαλε εκατομμύρια ευρώ από την δουλειά μας αλλά εδώ και 2 χρόνια εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία δε μας πληρώνει κανονικά, σε σημείο να μας χρωστάει έως και 5 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.  Επίσης μας έβαλε να πληρώσουμε από την τσέπη μας 7.000 ευρώ για την ληστεία που έγινε πριν από δύο χρόνια στο κατάστημα, μας παίρνει μερίδιο από τα φιλοδωρήματα, μας βάζει να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα ελλείμματα του ταμείου και τα λάθη ενώ κρατάει τυχόν πλεονάσματα.
...αυτή είναι στον Χατζή η εργοδοσία
Ο Χατζής έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατ. ευρώ σε Δημόσιο, Ι.Κ.Α και στους εργαζόμενους, έχει ιδρύσει μια νέα εταιρεία, έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στην νέα, να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών. Ο εργοδότης μας εκμεταλλευόμενος την κρίση και την ανάγκη μας για εργασία, θα μας μεταφέρει -όσους «τυχερούς» δεν απολύσει- στην νέα εταιρεία με συμβάσεις-ντροπής μερικής απασχόλησης, με μισθούς των 400 ευρώ και με 12ωρη απασχόληση καθημερινά, δουλεύοντας αργίες, βράδια και Κυριακές, χωρίς τις νόμιμες προσαυξήσεις. Ήδη η εταιρεία απασχολεί εργαζόμενους χωρίς πρόσληψη ή με 12 ένσημα το μήνα που δουλεύουν όμως 6ημερο.Επίσης αναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράφουν μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης με ανοιχτή ημερομηνία, έτσι ώστε να μην είναι αναγκασμένος να καταβάλλει αποζημιώσεις σε περίπτωση που θελήσει να απολύσει.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ συλλΗψεις και οι διωξεις δεν μας φοΒΙζουν
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να καταφύγουμε σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Δεκεμβρίου. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε σε άθλια οικονομική κατάσταση, αντιμέτωποι με εξώσεις από τα σπίτια μας, δεν έχουμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας κτλ. Από τις 19/1περιφρουρούμε το κατάστημα Καλαμαριάς (Θεμ. Σοφούλη 73) ώστε να εμποδίσουμε τον εργοδότη να κλείσει κι άλλο κατάστημα παίρνοντας όλα τα μηχανήματα, όπως έγινε με το κατάστημα στην Καμάρα. Την Παρασκευή 20/1, υστέρα από μήνυση που κατέθεσε ο εργοδότης, επενέβει ο εισαγγελέας και η αστυνομία και προχώρησαν σε συλλήψεις 4 εργαζομένων και 4 αλληλέγγυων, μελών του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού. Μετά από παρέμβαση πολλών αλληλέγγυων στο αστυνομικό τμήμα Καλαμαριάς οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ο αγώνας συνεχίζεται!  Αντίθετα ο εργοδότης συνεχίζει αδιάφορος, καταπατώντας τα εργατικά μας δικαιώματα.
Ø   Αντί να πληρώσει τα δεδουλευμένα μας προσλαμβάνει καινούριο προσωπικό, με τις ίδιες συνθήκες εργασίας, για σπάσει την επίσχεση εργασίας.
Ø   Στις 23/1 κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των εργαζομένων και το δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύεται να πλησιάζουμε στα καταστήματα στα 50 μ.
Ø   Στις 26/1 κατέθεσε νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και το δικαστήριο απαγόρευσε τις διαμαρτυρίες σε απόσταση 25μ από τα καταστήματα!
Αντί να βάλουν τον Χατζή στα 50 μ. διώκουν απλήρωτους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και αλληλέγγυους! Γι αυτό και εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας με κινητοποιήσεις όπως οι συνάδελφοι μας στα Goody's Λ. Πύργου, στο Alter, στην Χαλυβουργία κτλ.
Σας καλούμε όλους να συμπαρασταθείτε έμπρακτα στον αγώνα μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας, σε κάθε χώρο δουλείας, γειτονιά γιατί όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα βιώνουμε τα ίδια προβλήματα: απολύσεις, εφεδρεία, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τρομοκρατία με στόχο την πλήρη μετατροπή μας από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Ήδη η κυβέρνηση, ΔΝΤ,ΕΕ συζητάνε για καινούρια μέτρα όπως κατάργηση βασικού καθώς και του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση συμβάσεων, περικοπή συντάξεων και μεγαλύτερη φτωχοποίηση της ζωής μας.
ολοι  στις  παραστΑσεις  διαμαρτυρΙας  Εξω  απΟ τα  κατΑστηματα
Ø  ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ – να σταματΗσουν οι δΙώξεις
Ø  ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
Ø  ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
Ø  ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου